diumenge, 23 de setembre del 2012

CLOENDA DELS 3000 DE LLUIS GARROFÉ I JAUME BRESCO

El dissabte, 22 de setembre, en Lluís Garrofé amb els seus 80 anys va celebrar la festa de la cloenda dels 3000 del Pirineu. En aquesta celebració la va compartir amb el seu fidel amic Jaume Bresco. Els dos han complementat pacientment i tossudament la llista dels Pirineus. Els 162 cims del nostre Pirineu que superen la mítica alçada dels 3000 metres. Han format un tàndem perfecte coronant sistemàticament els cims pirinencs.
El dissabte al matí van organitzar una excursió al tuc de Mulleres (3010 m.) en la capçalera de la vall de la Ribagorça. Per atacar aquest cim van decidir organitzar una sortida per la vall de Benasc perquè és una ascensió relativament còmoda (encara que no regalen cap 3000). 
Els van arropar una cinquantena d'excursionistes del Centre excursionista de Lleida, del Centre excursionista de Balaguer i del grup de monitors de Balaguer.
L'ascensió es va efectuar en unes 4 hores i al cim els hi esperava un passadís format per pals dels seus companys/es que els esperaven al cim i els van felicitar de l'esdeveniment. A l'acabament del passadís havia els dipositaris del Piolet de Juli Soler Santaló i després d'alguns parlaments van fer lliurament dels dos nous dipositaris del prestigiós Piolet amb el nom de tots els muntanyencs que vam van aconseguir completar la esmentada llista. Ens van acompanyar al tuc de Mulleres TV3 i La Vanguàrdia.
Però calia baixar ràpids ja que al monestirde les Avellanes els espera una vuitantena de companys/es que van compartir amb ells un alegre sopar. Se'ls lliurà regals per part del CEB i CEL i ells van respondre amb un record per a tots els comensals. La vetllada va estar plena de bons moments on ells i alguns dels seus companys van recordar algunes de les anècdotes que els havien passat al llarg de les seves excursions d'alta muntanya.
Enhorabona i ara a esperar a saber quin serà el seu proper repte.
Si voleu veure més les fotos (Joan Ramon Segura)

Per veure més fotos (Jordi Pons):  Més imatges
Per veure més fotos (Josep Balagueró): Més imatges

1 comentari:

  1. Va ser realment un dia memorable, pels protagonistes i per l'Oriol que va poder-los acompanyar amb els seus 8 anyets.

    ResponElimina