dissabte, 18 de setembre del 2010

FES EL TEU EVEREST: EL PADRÓ DELS 4 BATLLES


Ahir a mitja nit (27-08-2010) van ascendir 32 excursionistes del Centre excursionista de Lleida i del poble de Tuixent al Padró dels 4 Batlles de 2378 metres. És el cim més alt de la serra de Port del Comte i de la comarca del Solsonès. L’ascensió es va fer per commemorar els 25 anys de la primera expedició catalana a l’Everest. La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) va triar els 25 cims més representatius de les Terres Catalanes per expressar el record d’aquella fita destacada de l’himalisme de casa nostra.
Al cim feia una tempatura de 8 º graus que contrastava amb l’ona de calor que pateix el país. L’excursió es va realitzar amb la llum de la lluna plena que va permetre fer una travessa molt agradable i no vam necessitar practicament l’ús del suport dels frontals. Des d’allí dalt vam poder veure les llums de les capitals de Solsona, La Seu d’Urgell i Oliana com punts més rellevants de la contrada. Durant l’acte es van fer explicacions referents als estels i constel•lacions que podíem veure en una nit tan clara.
Al matí del dissabte els excursionistes de la localitat de la Coma i la Pedra del Centre Excursionista Prepirinenc van fer coincidir la ruta dels Contrabandistes que organitzen cada any la darrera setmana d’agost per pujar al Padró. Han coronat el cim 40 excursionistes més. Al llarg del dissabte i diumenge diferents grups de muntanyencs anirant assolin l’Everest del Solsonès. El diumenge a les 16 hores s’organitzarà una sortida per anar a recollir la valisa que marca els membres que participaran en aquesta activitat. En l’actualitat ja hi ha prop de 100 caminadors que han complert la fita.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada