dimecres, 21 d’agost del 2019

Mor als 63 anys Antoni Satorra, el nostre president

Antoni Satorra Vallverdú, president del Centre Excursionista de Lleida, va morir ahir a l’edat de 63 anys, després d’una llarga malaltia. Programador informàtic, era un apassionat de la muntanya en totes les seves facetes, sobretot de l’espeleologia. Canviava d’esport en funció de l’època de l’any, havent practicat vies ferrades, descens de barrancs, raquetes de neu, senderisme i alpinisme.

Nascut a Puiggròs (Garrigues) el 1955, es traslladà a Lleida el 1984. Des de llavors que formava part del CEL, més de trenta anys, i en feia tres que n’era el president. Havia fet diferents expedicions al Marroc en la recerca bioespeleològica i també va recórrer el Pirineu i molts altres llocs del món, com la península russa de Kamtxatka, fent espeleologia..

Fruit de la seva passió per la muntanya, Satorra, juntament amb Joan Ramon Segura, es va convertí en el guanyador del del XVII Premi Vèrtex. Excursions per la serra de Mont-roig i muntanyes veïnes, de Cossetània Edicions, és una guia que recull 27 itineraris a peu per conèixer de primera mà la serra del Mont-roig (Noguera) i les seves muntanyes veïnes: Sant Jordi, Carbonera, Montclús i Sant Mamet. Es tracta de la primera guia dedicada als excursionistes de la serra de Mont-roig, que esdevé el primer esglaó de la complexa xarxa de serralades que formen el Prepirineu català, tambe recentment va publicar la guia de coves de la província de Lleida, EXCURSIONS SUBTERRANIES PEL PIRINEU I LES TERRES DE LLEIDA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada