dimarts, 22 de març del 2011

Lleida a la Pierra Menta


S’ha acabat la Pierra Menta 2011, amb una destacadíssima participació lleidatana. 4 dies del millor ski de munt mundial !
L’han guanyat en Kilian Jornet de Montellà, fent equip amb un francès, Didier Blanc del Beaufortin i la Mireia Miró de Barcelona fent equip amb la francesa Laetitia Roux. Es la primera vegada a l’historia d’aquesta cursa, la més famosa i desitjada pels esquiadors de muntanya, que la guanyen 2 catalans.
Lleidatans hi havia la Marta Riba de Pobleta de Bellvei, que feia equip amb la vasca Izaskun Zubizarreta, i han quedat en un esplèndid 6è lloc, la Naila Jornet de Montellà, que feia equip amb la madrilenya Maribel Martin, han quedat les 16enes, el Xavier Guillamó de la Seu d’Urgell, que fent equip amb l’andorrà Joan Turné han quedat els 62ens, el Josep Llobera d’Albesa que feia equip amb Manel Balet de Sabadell han quedat els 148ens d’un total de 187 equips. A destacar la jove promesa lleidatana, que ja es pot considerar que és una realitat, Ares Izard i Forrellad, del C.Exc. de Lleida, que fent equip amb l’andorrana Inka Bellés i Naudi, va quedar en 4a posició de la Pierra Menta Jeune.
La Pierra menta dura 4 dies, amb uns desnivells diaris de més de 2000 metres positius, fent un total de més de 8600 metres de pujada. Els itineraris d’enguany han estat de “repli”, ja que entre el foëhn, la neu i pluja caiguda els dies de la cursa va deixar la muntanya en condicions perilloses a causa del risc d’allaus. Tot i això, els participants han pujat a la Punta du Dard, al Forclaz, al coll de la Forclaz diversos cops, el pas du Vaches, el col de Combettes 3 vegades, le Cuvy. L’aresta de la Legette i el coll de la Grande Comba pel davant i pel darrera. I han pogut fer la quasi totalitat del mític descens del Grand Mont. Aquest cim i descens, si que el va poder fer l’Ares Izard el dia previ a la cursa.
Les condicions meteorològiques no van ajudar gaire, ja que el primer dia es va córrer enmig d’una forta nevada i boira baixa, el segon va fer un dia esplèndid, el 3er va tornar a nevar i a tapar-se la muntanya amb un forta rufa per dalt, a on més de 3000 esquiadors de muntanya els esperaven per animar-los, i l’últim dia va tornar a fer sol. El miracle de la Pierra Menta es la gran quantitat d’espectadors que hi ha per tot el seu itinerari, sobretot tenint en compte que cal sempre pujar més de 1000 metres de desnivell per veure’ls.
Adjunt les classificacions (AUTOR FELIU IZARD)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada